AGGERHOLM

DANMARKS NYE STORE GALLERI

Pressemeddelelse

 

Fernisering lørdag den 27. marts kl. 13-16 på Galleri Aggerholm med kunstmaler Pia Amdi’s separatudstilling ”French Temptations”.

Pia Amdi. Født i 1953. Billedkunstner.

Pia Amdi har stort set malet hele livet, men valgte først at udstille professionelt i slutningen af 90`erne og har siden haft mange separatudstillinger på gallerier, i kulturhuse og hos kunstforeninger i både ind- og udland. Hun har deltaget på flere kunstmesser og løst flere udsmykningsopgaver for både private og offentlige institutioner. Pia Amdi har deltaget i flere malerkurser og har bl.a. gået til Croquis tegning på Århus Kunstakademi i begyndelsen af 90’erne.

Pia Amdi er en spændende koloristisk og ekspressiv billedkunster, som tager afsæt i maleriet i legen med farverne. Hun arbejder med spartel i rå og kraftfulde bevægelser, og oliefarverne lægges på i lag på lag og medvirker til at give en helt unik struktur og dybde i maleriet, ligesom hun har en uvurderlig evne til at få de ofte varme farver til at stråle mod tilskueren.

Pia Amdis billedunivers udspringer af naturindtryk eller det eksistentielle møde mellem mennesker, som hun træffer i hverdagen eller på de mange rejser til Sydeuropa og fjernøsten. Landskaberne gengiver hun med stor nærhed og intimitet, og fremstillingen af det enkelte individ; mødet mellem to kvinder eller mødet mellem kvinde og mand, leder tanken hen på Emil Noldes billedunivers.

Pia Amdi vil være til stede på ferniseringsdagen, og der vil være signerede kunsttryk til de første 100 gæster.

Udstillingen er åben fra lørdag den 27. marts og frem til den 26. april.

Galleri Aggerholm holder åbent lørdag og søndag fra kl. 11-17.

Yderligere oplysninger eller billedmateriale kan fås ved henvendelse til Leif Bæk på 40108500.

Galleri Aggerholm, Hovedgaden 21, 8654 Bryrup, tlf. 75757622,